THE NEW eONE-SIXTY

A Merida eOne-Sixty kerékpárokat itt találod weboldalunkon.
 
A "hagyományos" e-MTB-k kora lejárt - most már el kell döntened, hogy e-MTB-rajongó leszel-e, és melyik törzshöz tartozol. Bármelyiket is választod, nincs ingyen ebéd. Az e-mountain bike-ok esetében a hatótávolság súlyt jelent, a súly pedig kompromisszumot jelent a kezelhetőségben.
 
A nagy hatótávolság a prioritás, vagy feláldozod az akkumulátor kapacitását a nagy teljesítményű kezelésért? És le kell-e mondanod a nagyteljesítményű meghajtóegység támogatásáról a kisebb súly érdekében? Ha megpróbálod ezeket a tulajdonságokat egy kerékpárba illeszteni, komoly kompromisszumokat kell kötnöd. Ezt szem előtt tartva nem egyetlen új eONE-SIXTY-t mutatunk be, hanem két új kerékpárt, amelyek ugyanazokat az alapvető összetevőket tartalmazzák egy teljesen új platform körül. Mindkettő hasznot húz abból a rengeteg fejlesztésből és tesztelésből, amely az új, rásegítés nélküli ONE-SIXTY termékcsaládba került, és amely a felfüggesztés, a méretezés és a geometria terén hozott innovációt.
 
eOneSixty_01.jpg
 
KOMPROMISSZUMMENTES E-ENDURO TELJESÍTMÉNY
 
Az új eONE-SIXTY CF könnyű, full karbon vázzal és integrált 600 Wh-s akkumulátorral rendelkezik, hogy minimális tömeggel és kompromisszumok nélküli kezelhetőséggel nagyteljesítményű e-bike-ot biztosítson. Ha versenyző vagy, aki maximalizálni szeretné a mozgékonyságot és a kezelési élményt, ez lesz a tökéletes társad.
 
eOneSixty_02_1.jpg
eOneSixty_02_2.jpg
eOneSixty_02_3.jpg
eOneSixty_02_4.jpg
eOneSixty_02_5.jpg
 
Az új eONE-SIXTY LITE robusztus alumíniumvázat kapott, és a felhasználó által eltávolítható, nagy kapacitású, 750 Wh-s akkumulátornak köszönhetően maximalizálja a hatótávolságot. Ha nagy hegyimenő vagy, aki feljut az egyik csúcsra, majd elszáguld a következőre, akkor ez a kerékpár való neked. Mindkét új eONE-SIXTY modellhez választható 360 Wh-s hatótávnövelő, amely tovább növeli a hatótávolságot, és a legújabb Shimano EP801 meghajtóegységekkel van felszerelve. A kevésbé erős motor helyett azonban inkább az akkumulátor méretét és a váz anyagát igazítjuk a feladathoz. Ez azt jelenti, hogy tökéletesen ki tudjuk szolgálni azokat a bringásokat, akik maximális hatótávra vágynak, miközben a súlytudatos ügyfelek számára kompromisszumok nélküli vezetési élményt nyújtunk - mindezt ugyanazon a platformon.
 
Bár az alumínium eONE-SIXTY LITE és a karbon eONE-SIXTY CF nagyon eltérő felhasználási profillal és prioritásokkal rendelkezik, ugyanazok a fő összetevőik.
 
eOneSixty_03.jpg
 
ADVANCED eMTB-SPECIFIC SUSPENSION
 
A felfüggesztés a ONE-SIXTY és ONE-FORTY platformokon először megjelenő FAST kinematikából származik, de tovább hangoltuk az eMTB-k igényeihez. Méretspecifikus kinematikát és progressziót kínál, a vázméretet nem csak a versenyző magasságához, hanem a versenyző vezetési stílusához is igazítva.
 
eOneSixty_04_1.jpg
eOneSixty_04_2.jpg
eOneSixty_04_3.jpg
 
Az eONE-SIXTY CF és LITE modellek a P-FLEX flexstay technológiát használják, amely csökkenti a karbantartást és minimalizálja a súlyt. Amint azt a ONE-SIXTY, ONE-FORTY és most már a ONE-TWENTY modelleknél is bizonyítottuk, rendszerünk mindkét vázanyaggal tökéletesen működik, és a hátsó csapszeg hiánya nem befolyásolja a váz hosszú élettartamát és szilárdságát.
 
 
Mindkét váz anyaga FLIP CHIP-et tartalmaz a billenőkarban, amely lehetővé teszi a hátsó kerékméret megváltoztatását a geometria befolyásolása nélkül. A kisebb 27,5"-os hátsó kerék használatával a hátsó rugóút 14 mm-rel hosszabb, mint a 29"-os kerékkel, és a kezelhetőség valamivel "élénkebb", mint a nagyobb, "stabilabb" 29"-os kerékkel. Annak érdekében, hogy a magasabb (és ezért nehezebb), valamint a "keményebb", hosszabb beállításokat, több tartalékot és a szükséges támogatást kedvelő, valamint a kisebb, könnyebb bringások is hozzáférjenek a teljes rugóúthoz, a progresszió méret-specifikus lett. Tehát a progresszió a váz növekedésével emelkedik, és ezért méret-specifikus.
 
ELTOLT LENGÉSCSILLAPÍTÓK ÉS RUGÓÚT
 
A kerékpárok eltolt lengéscsillapítókkal rendelkeznek, hogy helyet biztosítsanak a hatótávnövelő akkumulátornak vagy a vizes palacknak, valamint bőséges térdfelületet. Emellett kissé átdolgozott, eMTB-specifikus kinematikával és a kerékméret beállítására szolgáló FLIP CHIP-pel rendelkeznek. Az új platform rugóútja 170 mm-re nőtt elöl és 174 mm-re hátul (27,5" hátsó kerék), így az eONE-SIXTY még jobb terepjáró képességgel rendelkezik.
 
eOneSixty_05_1.jpg
eOneSixty_05_2.jpg
 
A LEGFONTOSABB TÉNYEZŐ, AMIKOR A KERÉKPÁR KEZELHETŐSÉGÉRŐL VAN SZÓ.
 
Új geometriánkat erősen inspirálta a tesztelt és díjnyertes ONE-SIXTY, amely kecskeszerű mászást és tökéletes nyugalmat kínál az ösvényeken. Az új geometria koncepció progresszív a nagy teljesítményhez, de úgy finomítottuk, hogy jobban illeszkedjen az e-bike-okhoz. Az eMTB-k természetesen stabilabbak a nem motoros kerékpárokhoz képest, köszönhetően a vázban lévő plusz súlynak, ezért kissé rövidebb kinyúlásokat és magasabb első végeket használunk, hogy visszaadjuk az agilitást.
 
 
Az eONE-SIXTY előző generációjához képest csökkentettük a Stack-et (geometriatáblában "S" méret), ami agresszívabb üléspozíciót tesz lehetővé alacsonyabb orr-résszel. A ONE-SIXTY-hez hasonlóan úgy gondoljuk, hogy jobb, ha távtartókkal vagy egy nagyobb emelkedésű kormányrúddal megemelhetjük a Stacket, mintha magas fejcsőnél maradnénk, és nem tudjnánk lejjebb engedni a kormányt. A karbon eONE-SIXTY CF és az alumínium LITE geometriája megegyezik, és megtartotta az előző generáció nagyra értékelt kezelhetőségi jellemzőit, miközben a modern geometriai elvárásokhoz igazította.
 
VÁLASZD KI A STÍLUSODNAK MEGFELELŐ MÉRETET
 
Új eONE-SIXTY modelljeink a jól bevált AGILOMETER méretezéssel rendelkeznek, ahol a 30-230 mm-es rugóútra beállítható dropper nyeregszár (kivéve az eONE-SIXTY 675) és az alacsony átlépési magasság kombinációja lehetővé teszi a kerékpárosok számára, hogy a kerékpár méretét ne a magasságuk, hanem a preferenciáik alapján válasszák ki. A hosszútávú "stabilitástól" a rövidebb távú "manőverezhetőségig" és a felegyenesedő vezetési kényelemig minden lehetséges. A méretváltozások S, M, L-ről Short, Mid, Long, stb. méretre változnak az új méretezési rendszert tükrözve.
 
KARBON VAGY ALUMÍNIUM
 
Az új eONE-SIXTY karbon CF vagy alumínium LITE változatban kapható. A szénszálas anyag lehetővé teszi számunkra, hogy könnyebb és merevebb vázat hozzunk létre (különösen az akkumulátor kivágásának hiánya miatt - erről később), míg az alumínium ugyanazt a megbízhatóságot és specifikációt nyújtja a súly miatt kevésbé aggódó és szűkebb költségvetésű versenyzők számára. Mindkettőt egymás mellett fejlesztettük a teljesítmény optimalizálása érdekében.
 
eOneSixty_06_1.jpg
eOneSixty_06_2.jpg
 
MERIDA TEAM TR II DROPPER POST
 
Az AGILOMETER méretezési rendszer kulcsfontosságú része, amely lehetővé teszi a kerékpárosok számára, hogy a vázméretet a preferált vezetési jellemzők és a pozíció alapján válasszák ki, nem pedig csak a nyeregcső hossza alapján. Az út 30-230 mm között állítható egy egyszerűen használható mechanizmussal. A 34,9 mm-es méret csökkenti a dropper nyeregszár belső részeire és a vázra nehezedő igénybevételt, ami tovább növeli a tartósságot.
 
eOneSixty_07_1.jpg
eOneSixty_07_2.jpg
eOneSixty_07_3.jpg
 
WIRE PORT
 
Minden kábel, beleértve a váltó, a fék és a dropper nyeregszár kábeleit is, egy speciálisan kialakított fejidomfedélen keresztül jut be a vázba, így a pilótafülke rendezetlenebbé válik, és csökken a kábelzörgés. A bevált WIRE PORT rendszer megtalálható a legtöbb országúti, hegyi, gravel és fully kerékpáron. Mostantól ACROS Block Lock fejidomot használunk, így megakadályozzuk, hogy a kormány elforgása sérülést okozzon a vázban egy ütközés során.
 
eOneSixty_08.jpg
 
TRAIL MOUNT
 
Ahhoz, hogy további szerszámokat és tartalék alkatrészeket szerelhess a kerékpárra, minden eONE-SIXTY vázhoz hozzáadtuk a TRAIL MOUNT-ot. Ez egy extra rögzítési pontot biztosít a felső cső alatt.
 
SRAM UDH
 
A SRAM UDH váltófül a modern hegyikerékpárok alapfelszereltségének számít, könnyen elérhető, segíti a váltást, és készen áll a legújabb SRAM Transmission hajtásláncokkal való együttműködésre.
 
eOneSixty_09_1.jpg
eOneSixty_09_2.jpg
 
FRAME PROTECTION
 
További vázvédelmet, például fóliát, gumi láncvédő és alsócsöves pajzsot adtunk hozzá, és kifejezetten úgy helyeztük el, hogy a kerékpár jól nézzen ki, és csökkentse a felcsapódó kövek okozta sérülést és zajt. A váz és a bringás további védelme érdekében a ONE-SIXTY-n látható opcionális hosszú hátsó sárvédő is felszerelhető.
 
eOneSixty_10_1.jpg
eOneSixty_10_2.jpg
 
 
eOneSixty_11.jpg
 
KATEGÓRIAELSŐ TELJESÍTMÉNY ÉS KIFINOMULT FUNKCIÓK
 
A Shimano STePS hajtóműrendszerek piacvezető szerepet töltenek be az e-kerékpárok világában. Simán működő, megbízható és rendkívül hatékony erőátvitelt kínálnak, képesek különböző akkumulátor- és vezérlőelemek párosítására, így létrehozhatjuk a tökéletes e-kerékpár hajtásláncot. A kerékpársport egyik legbefolyásosabb és legelismertebb alkatrészgyártója, a Shimano minden tervezési és mérnöki erejét a STePS termékcsaládba fektette, hogy az e-tube projekt alkalmazáson keresztül páratlan megbízhatóságot és csatlakoztathatóságot biztosítson. Jól kiépített globális szervizhálózatukkal arra a valószínűtlen esetre, ha valami elromlana, világszínvonalú támogatással rendelkeznek.
 
Ezt szem előtt tartva az új eONE-SIXTY-t a legújabb EP801-es modellel szereltük fel, így felhasználóink számára a tökéletes motor-, akkumulátor- és alkatrészkombinációt tudjuk biztosítani minden egyes e-full suspension kerékpárunkhoz. A kompakt Shimano meghajtóegységek lehetővé teszik, hogy nagyszerű geometriájú kerékpárokat építsünk, amelyek kategóriaelső teljesítményt és kifinomult funkciókat kínálnak.
 
Az EP801 motoregység a STePS hierarchia csúcsán helyezkedik el, és a teljesítményorientált hegyikerékpárosokat célozza meg. A 85 Nm maximális forgatónyomatékot biztosító és finoman hangolt motorbeállítással az EP801 tökéletesen illeszkedik az eONE-SIXTY termékcsaládba. Elődjéhez, az EP8-hoz képest 85 Nm maximális nyomatékot biztosít nagyobb csúcsteljesítmény mellett (500W helyett 600W), így nagyobb támogatást nyújt szélsőséges helyzetekben. A súlyt 2,6 kg-ra csökkentettük a magnézium ház alkalmazásával.
 
Minden új eONE-SIXTY modell akkumulátorának kapacitása növelhető egy 360 Wh-s hatótávnövelő felszerelésével.
 
eOneSixty_12_1.jpg
eOneSixty_12_2.jpg
 
KÉT KÜLÖNBÖZŐ KERÉKPÁR, AMELY MINDEN TÍPUSÚ BRINGÁSNAK MEGFELEL
 
Az e-bike-hoz igazított FAST felfüggesztési kinematika, az AGILOMETER méretezés, a progresszív geometria és a funkciók hosszú listája a hasonlóságok az új eONE-SIXTY termékcsaládban, de hogy két különböző felhasználói csoport számára két különböző eONE-SIXTY kerékpárt hozzunk létre, különböző ízeket adtunk hozzá. Különböző anyagokat használtunk, különböző méretű és stílusú akkumulátorokat alkalmaztunk, és tovább finomhangoltuk őket annak érdekében, hogy a kerékpárosra jellemző teljesítményt nyújtsanak bármilyen útvonalon.
 
ALACSONY SÚLY, KOMPROMISSZUMOK NÉLKÜLI KEZELHETŐSÉG, MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY.
 
Teljes erejű rásegítés és hatótávolság közepes súly mellett. Az új karbonvázas eONE-SIXTY CF a verseny- és teljesítményorientált e-bike-unk. Legfőbb jellemzői a teljesen karbonszálas váz, nem eltávolítható 600 Wh-s belső akkumulátorral. Azzal, hogy nem kínálunk kivágást az akkumulátor eltávolításához, és kifinomult karbon rétegrendet használunk, jelentősen növelni tudtuk a merevséget és tovább csökkentettük a súlyt az elődjéhez képest. Az alacsony össztömeg és az alacsonyan az alsócsőben elhelyezett akkumulátor maximális kezelhetőséget és manőverezhetőséget biztosít, amikor minden másodperc számít.
 
Az eONE-SIXTY CF elöl 170 mm-es, hátul 174 mm-es rugóútú felfüggesztéssel rendelkezik, és minden méretben mullet kerekeket kínál - mivel a teljesítmény-orientált CF valószínűleg szélsőségesebb terepen használatos, ahol a kerékpár további mozgékonysága és agilitása kulcsfontosságú (mindkét végén 29erre igazítható - ami a hátsó kerékutat 160 mm-re csökkenti). A belső, nem cserélhető akkumulátor 600 Wh kapacitással rendelkezik, amely a 360 Wh-s hatótávnövelővel növelhető. Ez több mint 50%-os kapacitásnövekedést jelent az elődjéhez képest.
 
eOneSixty_13_1.jpg
eOneSixty_13_2.jpg
eOneSixty_13_3.jpg
eOneSixty_13_4.jpg
eOneSixty_13_5.jpg
 
RANGE IS KING. FULL POWER, ALL THE TIME.
 
Az új, teljesen alumíniumból készült eONE-SIXTY LITE a maximális hatótávolságú e-bike. Tökéletesen ötvözi a teljesítményt és a kezelhetőséget a maximális akkumulátorkapacitással. A teljesen alumínium váz ugyanazzal a geometriával és felfüggesztési konfigurációval rendelkezik, mint az eONE-SIXTY CF, de a szíve egy 750 Wh-s cserélhető akkumulátor, amelyet a 360 Wh-s hatótávnövelővel tovább növelhet. Azzal, hogy a teljes vázhoz alumíniumot használunk, nagyszerű kombinációt tudunk nyújtani, miközben a kivehető akkumulátorhoz szükséges nagyobb akkumulátor-kivágás mellett is megőrizzük a merevséget és a tartósságot. Karbon unokatestvéréhez hasonlóan az eONE-SIXTY LITE is 170 mm-es első és 174 mm-es hátsó rugóútra megnövelt felfüggesztéssel rendelkezik, és minden méretben mullet kerekekkel van felszerelve a maximális "meredek terep teljesítmény" és agilitás érdekében.
 
eOneSixty_14_1.jpg
eOneSixty_14_2.jpg
eOneSixty_14_3.jpg
eOneSixty_14_4.jpg
eOneSixty_14_5.jpg
 
A FLIP CHIP segítségével a kerékkonfiguráció teljesen 29-esre alakítható, ami a hátsó kerék útját 160 mm-re csökkenti, de nem befolyásolja a geometriát. A nagyobb, 750 Wh-s akkumulátor és a 360 Wh-s hatótávnövelő kombinálásával az akkumulátor kapacitása közel 80%-kal nő a jelenlegi, kifutó 630 Wh-s változathoz képest - így az eONE-SIXTY LITE tökéletes kerékpár hosszú és igényes e-bike kirándulásokhoz. A továbbfejlesztett ENERGY-GUARD TWIST tökéletesen védi az akkumulátort, és gyors és egyszerűvé teszi a szerszám nélküli hozzáférést.
 
AZ ABSZOLÚT KEZELHETŐSÉG ÉS AZ ALACSONY TÖMEG KÖZÖTTI ÉRTÉKEK
 
Az eONE-SIXTY LITE tulajdonosa számára a maximális hatótávolság és a versenykész kezelhetőség párosul. Ahhoz, hogy a bringás több e-enduro edzést vagy kihívásokkal teli hosszú távú versenyt tudjon teljesíteni, csúcsteljesítményre van szüksége. És bár a kerékpáros nem zárkózik el az aktív vezetési stílustól, gyakran a "szórakozás" tényező a legfontosabb cél, nem pedig a "másodpercek töredéke alatti versenyteljesítmény".
 
eOneSixty_15_1.jpg
eOneSixty_15_2.jpg
eOneSixty_15_3.jpg
eOneSixty_15_4.jpg
eOneSixty_15_5.jpg
 
WELCOME TO THE MERIDA eTRILOGY
 
Amikor az eredeti eONE-SIXTY megjelent, segített bevezetni a Performance E-Mountainbike új világát. Hihetetlen kezelhetőségével, magabiztos ereszkedésével és lenyűgöző mászó képességével többszörösen díjnyertes eMTB termékcsaláddá nőtte ki magát - de eljött az ideje, hogy továbbfejlesszük, ezért bemutattuk az eONE-SIXTY CF, eONE-SIXTY LITE és eONE-FORTY LITE eTRILOGY-t. Mindegyik a legújabb technológiát, méretezést és geometriafejlesztéseket használja, amelyeket először a ONE-SIXTY termékcsaládban láthattunk, de mindegyik e-bike-ot úgy alakítottuk ki, hogy megfeleljen egy adott bringás csoportnak. A karbonból készült eONE-SIXTY CF teljes rásegítést nyújt alacsony súllyal kombinálva a maximális agilitás érdekében, az eONE-SIXTY LITE hatalmas választékot kínál enduro-kész csomagban, az eONE-FORTY pedig egyesíti a terepjáró képességeket és a mindennapi sokoldalúságot, így a bringások még inkább megtalálhatják a saját vezetési stílusuknak legmegfelelőbb eszközt.
 
Nézd meg az eONE-SIXTY/eONE-FORTY fejlesztési videónkat, hogy többet tudj meg céljainkról és az eTRILOGY létrehozásának motivációjáról.