Poór Brigi TOP10-ben a Világbajnokságon!

2014.08.19.
Poór Brigitta a Merida Maraton Team-CST-Salomon versenyzője, a 9. helyen ért célba a németországi Zittau-ban rendezett ITU Crosstriatlon Világbajnokság női ELIT versenyében!
 
140819 Brigi 1
 
Az elmúlt hétvégén rendezték Németországban, Zittau-ban az ITU Crosstriatlon világbajnokságot. A rettenetesen zord időjárási körülmények között megtartott versenyen összesen majd 1500-an álltak a rajtvonalhoz. A délelőtti amatőr, korcsoportos versenyeket követően, délután 2-kor került sor a verseny két fő eseményére, az ELIT férfiak, és az ELIT nők rajtjára. A legjobb 30 női versenyző között ott állt a rajtvonalnál, a soproni Poór Brigitta is! 1500m úszás, 1200m szintkülönbséget tartalmazó 36km Mountain Bike, majd 10km terepfutás várt a versenyzőkre. Brigi a szokásosnál egy picit gyengébb úszással a 12. helyen lépett partra, de a kerékpáros szakaszon, egészen a 6. pozícióig tudta felküzdeni magát. A 28km-nél egy sajnálatos bukást követően a 9. helyig csúszott vissza, amit a 10km-es futáson már sikerült megőriznie a célig.
 
140819 Brigi 2
 
"Egy igazi túlélő versenyen vagyok túl, elképesztő körülmények között kellett versenyeznünk, percenként változott az időjárás, a kerékpáros pálya legmagasabb pontján, egy sípálya tetején még jégeső is elkapott minket. Csak reménykedni tudtam egy TOP10-es helyezésben, úgy gondolkodtam, ha minden jól alakul, és nem lesz sár a pályán, akkor talán sikerü. Ehhez képest óriási sárcsatában sikerült a 9. helyen célba érnem, aminek nagyon örülök! Legközelebb Angliában, az  XTERRA England Világkupán állok rajthoz a következő hétvégén."
 
140819 Brigi 3
HU | RO