Northwave Artic EVO téli kesztyű

2014.11.04.

A BikeMag cikke. Írta: Németh Balázs.

Az Artic Evo professzionális téli kerékpáros kesztyű a minőségi kerékpáros ruházat rendkívül széles skáláját kínáló patinás olasz gyártótól. Bicajozás közben – legyen az mindennapos közlekedés vagy téli versenyfelkészülés, edzés – a menetszél miatt  a végtagok hamar kihűlnek, így egy megfelelő kerékpár kesztyű akár „életet menthet”, de legalábbis segít elkerülni a fagy által okozott maradandó sérüléseket.

A NORTHWAVE ARTIC EVO teljesen víz- és szálálló, vékony, de mégis extra meleg Thinsulate® mikroszálas béléssel, ergonómikus varrásokkal rendelkezik, a megerősített hüvelykujj-rész, illetve a puha, meleg csuklórész segít a hő belül tartásában. A csúszásgátló szilikon nyomatok a tenyéren, illetve fényvisszaverő rátétek a kézfejen pedig a biztonságot fokozzák. Az ARTIC EVO az egyik legmelegebb kesztyűmodell a NORTHWAVE kínálatában, igazán hideg, téli időjáráshoz való.

Az ARTIC EVO fagypont körüli hőmérsékleten tesztelt: a legtöbb kerékpáros számára még így is megfelelő közérzetet biztosít. A kevésbé fázósak akár -5 Celsius fokig bevállalhatják az ARTIC EVO-ban megtett hosszabb – akár többórás – távokat. Szerencsére a sima varrások a vastagságot nem növelik, a tenyérrészen a kesztyű vékonyabb, így még a 100 gramm Thinsulate bélés mellett is közvetlen irányítást tesz lehetővé. Ebben a csúszásgátló anyag alkalmazása is segít, azaz nem érezzük úgy, mintha síkesztyűt viselnénk, ámbár a hőszigetelés lényegében azonos szintű. A váltó- és fékkarok igen jól kezelhetők az ujjvégeken elhelyezett speciális borításnak köszönhetően.

Szerencsére az ARTIC EVO vízhatlansága is példás, a csuklórésznél sincs szivárgás ha a dzsekit a kesztyűre húzzuk. Mindent összevetve a most bemutatott NORTHWAVE modell egy rendkívül jól megtervezett darab, amely mind funkcionalitás, mind tartósság tekintetében meghálálja az érte kiadott kissé nagyobb összeget.

Jellemzők:

  • szintetikus bőr tenyérrész csúszásgátló szilikon nyomatokkal
  • extra meleg Thinsulate® mikroszálas bélés
  • belső membrán a vízállóságért
  • megerősített mutató- és hüvelykujj-rész
  • bélelt, zárt csuklórész
  • fényvisszaverő rátétek a kézfejen
  • ergonomikus varrások

 

Ajánlott fogyasztói ár: 13.990 Ft.

HU | RO