Merida 2019-es modellév: előzetes az újdonságokról

A Bikemag cikke. Írta: Kuntár Bence.
 
Az Eurobike kiállításon ízelítőt kaphattunk a legújabb Merida modellekről, amiket hamarosan próbára is teszünk. A Tour de France időfutamain bevetésre kerülő Warp TT mellett a magyar piac igényeit is remekül kiszolgáló Mission CX-re hívnánk fel a figyelmet.
 
A júliusban rendezett Eurobike kicsit átrendezte az évek óta megszokott forgatókönyvet, így például a Merida 2019-es nemzetközi sajtóbemutatója a németországi expo utánra került. Thommey kolléga jövő héten utazik a teszteléssel egybekötött, teljes 2019-es modellévet lefedő fejtágításra, addig is lássuk mi várható.
 

Merida Time Warp 2019
 
A Lampre-Merida, majd később a Bahrain-Merida WorldTour csapatainak közreműködésével hatalmas fejlődésen mentek keresztül a Merida országútik az elmúlt 10 évben. Idén a Tour de France-on leleplezett Time Warp TT újult meg, aerodinamikailag hatékonyabb és könnyebb is lett, mint elődje, a Warp TT. A változások egy részét az UCI 3:1 szabály eltörlése tette lehetővé, a tervezést CFD szimuláció segítette (egy rengeteg tapasztalattal rendelkező svájci cég konzultációjával), majd az eredményeket szélcsatornában is tesztelték Gorka Izagirre közreműködésével.
 
 
A cikk még nem ért véget, olvass tovább!