Már teszteltük is a 2019-es Merida újdonságokat!

A Bikemag cikke. Írta: Bognár Tamás.
A teljes cikket
itt olvashatod.
 
Tavaly rendezte meg először a Merida a németországi Ruhpoldingban az új modelljeinek bemutatóját, így idén már fix programként volt bevésve a naptáramba, hogy ott a helyem! És akkor még nem is tudtam, hogy mik várnak rám, hiszen olyat dobott a taiwani óriás, amire gondolni sem mertem. No meg persze ott voltak a 2019-es modellek is :)
 
 
Az utazás része talán egész médiás pályafutásom legkényelmesebb része volt, hiszen a TC-s Anti egy még nem is kapható Audi A6 50D-vel járult hozzá a csapatáshoz, ami egy űrhajó, így váltott vezetéssel 600 km után úgy szálltunk ki, mintha csak a sarki tecsóba ugrottunk volna be. Ruhpolding pedig egy kis gyöngyszem Németország legdélebbi részén az Alpok lábánál. Egyedül az volt a bajom, hogy tavaly is gyengécske volt a kijelölt montis útvonal, de sebaj, gondoltam, úgyis az új CX bringa lesz bemutatva, azzal meg mindenhol (IS) lehet menni.
 
 
Persze kiderült, hogy az új One-Twenty-t is most mutatják be, így a megérkezés után már hónunk alá is csaptuk a karbon fullyt, ami sokat változott és nem is a Eurobike-on mutatták be, így az erről szóló cikkbe be sem került. A Merida is hanyagolja már a hanyatló kiállítást és inkább külön rendez egyet a sajtónak és a kereskedőinek. Na ezt nem is aprózták el, hiszen egy komplett művelődési házat elfoglaltak, plusz egy brutál rendezvénysátor is rendelkezésre állt a tényleg teljes paletta bemutatásához. Szükség is van rá, hiszen a kerékpárboltosok itt megtapogathatnak, megnézhetnek minden bringát és így pontosabban tudják leadni az előrendeléseiket.