Bryton Rider 450

Térképes navigáció az új Rider 450 és Aero 60 készülékeken
Az előre telepített OpenStreetMap térképen lépésről lépésre navigál minket, ha feltöltöttünk előre egy útvonalat. A fekete/fehér kijelzőn jól láthatóak az utcák, utak, ösvények, akár városban akár terepen használnánk.
 
190325 bryton450 1 190325 bryton60 1
 
Te is bejárnád azt az útvonalat, amin a haverod ment? Csak mentsd le Strava-ról a gpx fájlt, másold fel a készülékre, és már neki is vághatsz. Ha ez sem elég, Wikiloc, BikeMap, OutdoorActive és Trailforks útvonalmegosztó oldalakon keress egy neked tetsző útvonalat, így, ha ismeretlen terepre tévednél, a készülékre szinkronizálás után már csapathatsz is rajta.
 
190325 bryton450 2
 
A Rider 450 az első teljes GNSS támogatású kerékpáros GPS komputer
Hogy ez mit jelent? Hétköznapi nyelven a műholdas navigációs rendszer megnevezésére a GPS szót használjuk, kicsit tévesen, mert ez csak az amerikai műholdrendszer neve. Mivel nem csak amerikai műholdak keringenek a fejünk felett, hanem létezik még orosz rendszer is a Glonass, az európai rendszer a Galileo, és persze van belőle kínai is Beidou vagy a japán QZSS. Ezeket a műholdakat hívjuk gyűjtőnéven GNSS-nek (Global Navigational Satellite System).
 
190325 bryton450 3
 
És ez miért is jó? Az előző generációk után most már az összes műholddal kommunikál a készülék. Ez pontosabb és gyorsabb indítást és helymeghatározást jelent, megbízhatóbb műholdas lefedettséget biztosít minden típusú kerékpározás közben. 
 
A Bryton Active applikáció segítségével könnyedén állíthatjuk be, hogy milyen adatokat szeretnénk a kijelzőn megjeleníteni, elvégezhetjük az alapbeállításokat, és automatikusan szinkronizálhatjuk a Strava edzésmegosztó oldalra is. Mindezt természetesen magyar nyelvű menüvel.
 
190325 bryton450 4