Az új Merida One-Twenty - a mindenes montink

A mindenes montink. A 2019-es MERIDA ONE-TWENTY teljes újratervezésen esett át, csökkent a váz súlya, de merevebb is lett és kitűnően igazodik a modern trail bike geometria elvárásaihoz. Ezek az eredmények vezettek oda, hogy a mi közepes rugóutas bringánk egyaránt otthon érzi magát a keményebb alpesi trail-eken és a kevésbé technikás, ám megerőltető maratonokon, hosszú túrákon is. Így ez lett a legrobbanékonyabb bringánk a mountainbike-ok között.
 
181204 ME120 action
 
MODERN TRAIL BRINGA GEOMETRIA
A régi, jól bevált, változatosan használható One-Twenty geometriáját vettük alapul és tovább csökkentettük az átlépési magasságot, így már sokkal több hely marad manőverezés közben. A fejcső szögét laposabbá, a láncvilla hosszát pedig 10mm-rel rövidebbé tettük, ezáltal egy játékos, jól kezelhető trail - bringát alkottunk, megtartva az egyensúlyt a szuper mászási és lejtőzési tulajdonságok között.
 
9.6000-wht-blk
2019 Merida One-Twenty 9.6000
Terméklap
 
9.600-red-blk
2019 Merida One-Twenty 9.600
Terméklap
 
NEM FOROG EL, AMIKOR MEGHÚZOD
A váz forgáspontjainak csavarjai javarészt TORX 30 kulccsal szerelhetőek. Ezen felül a csavarfejek úgy lettek kialakítva, hogy ne tudjanak elforogni, miközben a másik oldalról húzzuk, vagy lazítjuk őket. Ezáltal sokkal gyorsabbá tehetjük a karbantartást.
 
181204 ME120 torx
 
HÁROMFÉLE VÁZ VARIÁCIÓ
Az új ONE-TWENTY váz háromféle kivitelben is elérhető: szuperkönnyű full karbon verzióban; karbon első háromszöghöz párosított, 6066-os triplán húzott alu hátsó résszel és egy pénztárcabarátabb, teljesen alumínium verzióban. Mindegyik váztípus Boost-os rendszerű.
 
181204 ME120 front
 
ÁLLÍTHATÓ MAGASSÁGÚ NYEREGCSŐ
A mai modern trail bringák elengedhetetlen kiegészítője a magasságállítós nyeregcső, mely segítségével könnyedén tudjuk a nyereg magasságát emelni, ha az ösvény meredekebbé válik. Az összes ONE-TWENTY modellen (kivétel a 400-as) megtalálható a vázon belül elvezetett, kormányról állítható nyeregcső. Ezáltal sokkal letisztultabb lesz a bringa megjelenése, illetve a kerékpáros menet közben is be tudja állítani a megfelelő nyeregmagasságot.
 
181204 ME120 dropper
 
TRUNNION MOUNT
A trunnion felfogatású hátsó teleszkópok hatalmas előnye a váztervezők részére, hogy kisebb beépítési hosszhoz hosszabb rugóút társul. Ezt kombináltuk egy golyóscsapágyas felfogatással a himbakaron, így sikerült a rugózást sokkal érzékenyebbé és könnyen beállíthatóvá tenni.
 
181204 ME120 protection
 
FLOAT LINK RUGÓZÁSI RENDSZER
A hátsó teleszkóp alsó felfogatása a láncvillával együtt mozog, létrehozva egy jól pedálozható, de mégis érzékeny karakterisztikát. A mérnökeink precízen összehangolták az erőátvitelt és a rugózás közbeni felkeményedést, ami azt jelenti, hogy a Float Link rendszer egyszerre nagyon érzékeny/ könnyen indul meg, a rugóút közepénél is megfelelő csillapítást biztosít, a vége felé pedig felkeményedik. Ezáltal menet közben többnek érezhető a rugóút, mint 120mm.
 
181204 ME120 dbof
 
 

 

Tesztek, írások az új One-Twenty-ről:

IMB 
 
WideOpen
 
BikeRumor
 
ENDURO Mountainbike Magazine 
 
MBR
 
SingleTrack
 
Offroad.cc
 
SickBiker
 
Solo Bici
 
Ride.ch
 
BikeRadar