2009-es Merida tesztek


Merida Matts HFS Trail 1000-D

http://bikemag.hu/kerekparteszt/mountain-bike/merida-matts-hfs-trail-1000-d-2009

"
Merida Matts HFS Trail 1000-D - Üsd-vágd, nem apád!
Két napon át volt szerencsém tesztelni a Mátrában, és nagyon jó ötletnek tartom, hogy a Merida a klasszikus Matts családot kiegészítette a Trail típusokkal. Az alábbiakban kiderül, hogy miért. A gyártó alapkoncepciója az volt, hogy a régóta változatlan és sikeres Matts XC geometriát kis mértékben úgy módosították, hogy felegyenesedettebb üléspozíciót, magasabb felépítést és úgy általában „zúzósabb” geometriát kapjunk. Ez a bringa a Trail széria teteje, kaphatók TFS-ek is, kedvezőbb áron.




Merida Matts TFS Trail 700
http://www.velo.hu/index.php?modul=hir&kod=4551

"
Teszt: Merida Matts TFS Trail 700
A hazai bringás piacon nagyon színes választékkal áll elénk a Merida a BikeFun Kft jóvoltából. Az általam tesztelt Merida Matts TFS Trail 700 D-t a sport MTB-k közé sorolják. 12,6 kg-os tömegével nem a top versenybringák köreibe tartozik. A gramm-mániásoknak mást tartogatnak Meridáék.
Azonban aki szeret vagánykodni, agresszív a stílusa, szereti a technikás pályákat, nem ijed meg az ugratóktól, azoknak nyugodt szívvel tudom ajánlani.





Merida Ninety-Six Carbon 3500-D
http://www.velo.hu/index.php?modul=hir&kod=4542

"
Teszt: Merida Ninety-Six Carbon 3500-D
Ninety-Six, magyarul kilencvenhat, a számok a hátsó rugóútra utalnak: 96 mm. A Pekingi Olimpia előtt egy évvel alkották meg ezt a bringát, hogy a Merida Multivan csapat tagjai egy ütőképes fully-val is harcba szállhassanak az XC versenypályán. Ralph Naef már tavaly VB ezüstöt szerzett a prototípus nyergében, a sors fintora, hogy 2008-ban kiszorult a svájci olimpiai keretből (viszont Canberrában már az új Ninety Six-szel nyert világkupát). Azóta teljesen megérett a sorozatgyártásra a Ninety-Six, sőt a kompromisszumok nélküli zászlóshajó, a Team mellett további két karbon és két alumínium változat közül választhat a vásárló. Tesztelésre a „legolcsóbb” karbon modell, az XT-vel szerelt Carbon 3500-D érkezett hozzánk. Valamiért úgy alakult, hogy 2008-ban októberben sikerült abszolválnom a legtöbb montis kilométert egy hét alatt…




Merida Carbon FLX 3500-D
http://www.velo.hu/index.php?modul=hir&kod=4519

"
Teszt: Merida Carbon FLX 3500-D
Bár a 3500-as modell sorrendben harmadik a merevfarú karbon Meridák között, mégis hibátlan versenygépet ismertem meg benne. Az FLX váz adott, a teljes XT szett gyakorlatilag közel azt tudja, mint az XTR, kombinálva az új SID villával tökéletes az eredmény. A bringának minden esélye megvan, hogy a hazai XC pályák „ördöge” legyen.




Merida S-Presso 300-D
http://bikemag.hu/kerekparteszt/trekking-bike/merida-s-presso-300

"
Merida S-Presso 300 - Kávézni jó!
Belecuppan az ember a nádfonatos karosszékbe, az asztalra teszi a sisakot, belepakolja kesztyűt - meg a többi vackot -, majd leadja a rendelést az odaérkező pincérnek: egy presszókávét legyen szíves… A hamarosan érkező forró feketéhez a kontrasztot a terasznak támasztott hófehér masina adja. A szituáció elképzelt, a bringa valóságos: a 2009-es Merida modellek egyik előfutárjaként egy városi/fitneszgép érkezett hozzánk, nem is akármilyen…